ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

                                                                           Αρ. Πρωτ.: 28

                                                                      Πειραιάς, 19   Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, τα Μέλη των Επιτροπών και το Προσωπικό της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος για τις Άγιες Ημέρες εύχονται σε όλους τους Έλληνες Διαιτητές, στους Ποδοσφαιριστές, στους Προπονητές, στους Φιλάθλους, στους Αθλητικούς Συντάκτες και σε όλους τους Φορείς του Ποδοσφαίρου Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Δελτίο Τύπου

 Αρ. Πρωτ.: 19

 Πειραιάς, 5 Απριλίου 2019

Προς τις Διοικήσεις και τους διαιτητές των Συνδέσμων Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος.

Κύριοι Συνάδελφοι,

            Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η επικοινωνία της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος  (ΟΔΠΕ) και των Συνδέσμων Διαιτητών έχει ατονήσει.

            Με αφορμή τις υποσχέσεις της Πολιτείας για την επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν με την ΕΠΟ και τις Ενώσεις (αρκετές Ενώσεις συνεργάζονται με τους Συνδέσμους) το ΔΣ/ΟΔΠΕ αποφάσισε την εκ του πλησίον επικοινωνία με τους κατά τόπους Συνδέσμους Διαιτητών.

Σε υλοποίηση της απόφασης αυτής κλιμάκιο του ΔΣ/ΟΔΠΕ επισκέφθηκε  τους συνδέσμους:

ΣΔΠ ΑΧΑΪΑΣ – ΣΔΠ ΑΡΤΑΣ – ΣΔΠ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΣΔΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΣΔΠ ΑΘΗΝΩΝ και ΣΔΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ όπου παραβρέθηκαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι τριάντα οχτώ (38) Συνδέσμων Διαιτητών Ποδοσφαίρου, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΑΘΗΝΩΝ – ΑΧΑΪΑΣ – ΑΙΤ/ΝΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΑΡΤΑΣ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ – ΛΑΡΙΣΑΣ – ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΠΙΕΡΙΑΣ- ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΘΕΣΑΛΙΑΣ – ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΦΩΚΙΔΑΣ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΔΡΑΜΑΣ – ΚΑΒΑΛΑΣ – ΗΜΑΘΙΑΣ – ΚΙΚΛΙΣ – ΠΕΛΛΑΣ – ΕΒΡΟΥ – ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΕΡΡΩΝ – ΘΡΑΚΗΣ – ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΧΑΝΙΩΝ – ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την οργανωμένη ελληνική διαιτησία Ποδοσφαίρου. Εγιναν αναφορές στις εποικοδομητικές συναντήσεις κατ’ επανάληψη του ΔΣ/ΟΔΠΕ με τους Υφυπουργούς Αθλητισμού κ.κ. Στ. Κοντονή, Γ. Βασιλειάδη και με τον Πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Βίτορ Περέιρα. Ομόφωνη επιθυμία των συμμετεχόντων - εκπροσώπων,  η ανάγκη ύπαρξης της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος (ΟΔΠΕ) και των Συνδέσμων Διαιτητών και να καταβληθεί προσπάθεια για βελτίωση των σχέσεων με τους φορείς, Υπουργείο Αθλητισμού – ΕΠΟ – ΚΕΔ/ΕΠΟ και Ενώσεων.

Με τους νησιωτικούς Συνδέσμους, τους οποίους δεν ήταν δυνατό να επισκεφτούμε, επικοινωνήσουμε με τους Προέδρους τους, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΧΙΟΥ – ΚΥΚΛΑΔΩΝ - ΣΑΜΟΥ  και αφού ενημερώθηκαν, συμφώνησαν με τους υπολοίπους των συναδέλφους τους.

Εκπρόσωποι των Συνδέσμων Διαιτητών ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΛΑΚΩΝΙΑΣ – ΚΕΦΑΛΗΝΙΑΣ  μας ενημέρωσαν ότι έχει σταματήσει η λειτουργία των Συνδέσμων τους.

Δεν προσήλθαν στις συγκεντρώσεις και δεν εξέφρασαν την γνώμη τους, παρότι ενημερώθηκαν, εκπρόσωποι των Συνδέσμων ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΓΡΕΒΕΝΩΝ – ΞΑΝΘΗΣ – ΛΕΣΒΟΥ.

Οι υποσχέσεις των Υφυπουργών Αθλητισμού κ.κ. Στ. Κοντονή και Γ. Βασιλειάδη, με την ψήφιση των Ν. 4326/2015 και 4603/2019 υλοποιήθηκαν, ακόμα με τις παρεμβάσεις τους στην   FIFA και την  UEFA η ΚΕΔ/ΕΠΟ απαρτίζεται  από αξιωματούχους της UEFA.

Για πρώτη φορά πιστεύουμε ότι οι αξιολογήσεις των διαιτητών για τα Εθνικά Πρωταθλήματα  2018 – 2019 έγιναν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ και όχι με παρέμβαση άλλων  παραγόντων.

Το Δ.Σ./ΟΔΠΕ βρίσκετε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Αθλητισμού και την ΚΕΔ/ΕΠΟ και πιστεύουμε σε επίλυση και τακτοποίηση των θεμάτων που απασχολούν την ΟΔΠΕ και τους Συνδέσμους.

Για το Δ.Σ./Ο.Δ.Π.Ε.

                                 Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

                            Ηλ. ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ                Γεώρ. Σπανέας

Δελτίο Τύπου

Αρ. Πρωτ, :14                Πειραιάς, 14 Μαρτίου 2019

                      Ανακοίνωση  ΟΔΠΕ

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Δημήτριος Μπουσχανετζής, εκλεκτό μέλος της οικογένειας των διαιτητών ποδοσφαίρου. Διετέλεσε για πάρα πολλά χρόνια Πρόεδρος του ΣΔΠ Δράμας και μέλος Επιτροπών της ΟΔΠΕ. 

Υπήρξε πρωτοπόρος στους αγώνες για την ανεξαρτησία της διαιτησίας. 

Το Δ.Σ./ΟΔΠΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. 

          Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας 

         Ηλ. Καραμάνης             Γεώρ. Σπανέας

Δελτίο Τύπου

Αρ. Πρωτ. 65

Πειραιάς, 20 Δεκεμβρίου 2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος εκφράζει την αγανάκτησή του για την άνανδρη όσο και απάνθρωπη επίθεση κατά του διαιτητή Αθανάσιου Τζήλου.

            Η Ο.Δ.Π.Ε. θα σταθεί δίπλα στο μέλος της Ελληνικής Διαιτησίας ηθικά, υλικά και ότι άλλο χρειαστεί.

            Καλούμε την Πολιτεία, την ΕΠΟ και όλους του αρμόδιους φορείς να αναλογιστούν πόσο κακό κάνουν τέτοιες ενέργειες στο Ποδόσφαιρο και γενικότερα στον Αθλητισμό. Είναι καιρός να ληφθούν δραστικές αποφάσεις.

Το Δ.Σ. / Ο.Δ.Π.Ε.

 Αρ. Πρωτ.: 62

 Πειραιάς, 12  Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, τα Μέλη των Επιτροπών και το Προσωπικό της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος για τις Άγιες Ημέρες εύχονται σε όλους τους Έλληνες Διαιτητές, στους Ποδοσφαιριστές, στους Προπονητές, στους Φιλάθλους, στους Αθλητικούς Συντάκτες και σε όλους τους Φορείς του Ποδοσφαίρου Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2019 με Υγεία !

Καλές, Χαρούμενες Γιορτές !

Από το Δ.Σ. / Ο.Δ.Π.Ε.

 Αρ. Πρωτ. : 40

 Πειραιάς, 15 Οκτωβρίου 2018

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ εκφράζει την αγωνία της για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Διαιτησίας.

Η αποτυχημένη και ανεξήγητη επιλογή της απεμπλοκής της Ελληνικής Διαιτησίας από την Ομοσπονδία,  (αλλά και από τους Συνδέσμους Διαιτητών) και η υπαγωγή της στις ποδοσφαιρικές Ενώσεις (και κατ’ επέκταση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), έπληξε την Ελληνική Διαιτησία στο πεδίο της εκπαίδευσης – αξιολόγησης των Ελλήνων Διαιτητών και κυρίως δημιούργησε δίοδο παρέμβασης ποδοσφαιρικών παραγόντων στην επιλογή τους και στην απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η στοχευμένη επιχειρούμενη απαξίωση των Ελλήνων Διαιτητών και το καλλιεργούμενο κλίμα δυσπιστίας κατά αυτών, πρέπει να πάψει με ισχυρή βούληση και συγκεκριμένα μέτρα διαφάνειας στην επιλογή και αξιολόγησή τους.

Η υποκατάσταση των Ελλήνων Διαιτητών από ξένους δεν λύνει το πρόβλημα στη ρίζα του αλλά αποτελεί ομολογία της αναξιοπιστίας του ποδοσφαίρου μας, που το εκθέτει διεθνώς.

Μέτρα όπως, η επαναφορά της Ελληνικής Διαιτησίας στην Ομοσπονδία Διαιτητών  και στους Συνδέσμους, η θέσπιση αυτοδιοίκητης  ΚΕΔ, η κατηγοριοποίηση των Διαιτητών με αξιολογικά κριτήρια βαθμολογίας, εμπειρίας, απόδοσης η αντικατάσταση του μέτρου του ορισμού και άλλα,  θα βοηθήσουν.

Ο Έλληνας Διαιτητής κάτω από ιδιαίτερες δυσχερείς περιστάσεις,  προσπαθεί με διάθεση αυτοκριτικής για  τα ανθρώπινα λάθη του, να συμβάλλει επί τα βελτίω στην ποιοτική αναβάθμιση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Μπορούμε μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο με τους αρμόδιους φορείς να ξαναχτίσουμε τις συνθήκες και το περιβάλλον που θα  θωρακίσουν την Ελληνική Διαιτησία και θα αποφορτίσουν την εντεινόμενη αμφισβήτηση των φιλάθλων απέναντι στον Έλληνα Διαιτητή και στο ποδόσφαιρο.

Για το Δ.Σ./Ο.Δ.Π.Ε

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

Δελτίο Τύπου

24 Σεπτεμβρίου 2018

Θλίψη προκάλεσε στα μέλη του Δ.Σ./Ο.Δ.Π.Ε. και στην οικογένεια των διαιτητών η είδηση του θανάτου του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟΚΜΑΚΙΔΗ.

Απεβίωσε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 σε ηλικία 75 ετών.

Ήταν μέλος και Αντιπρόεδρος του ΣΔΠ Δράμας, καθηγητής Διαιτησίας. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ./Ο.Δ.Π.Ε.

Τα μέλη του Δ.Σ./Ο.Δ.Π.Ε. και ο Πρόεδρος Ηλίας Καραμάνης απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ο Θεός να αναπαύσει  την ψυχή του.

Αρ. Πρωτ. : 16

Πειραιάς, 14-5-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Δ.Π.Ε.

Έφυγε από τη ζωή το μέλος της οικογένειας των Διαιτητών και Πρόεδρος του Σ.Δ.Π. Σάμου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΑΠΟΣ.

Το Δ.Σ. / Ο.Δ.Π.Ε. εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

                            

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                ΗΛ. ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ                                   ΓΕΩΡ. ΣΠΑΝΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς όλους τους Συνδέσμους Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος και τα μέλη τους Διαιτητές

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΥΓΕΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ

Το  Δ.Σ./ Ο.Δ.Π.Ε

22/11/17- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 92

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, τα Μέλη των Επιτροπών και το Προσωπικό της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος για τις Άγιες Ημέρες εύχονται σε όλους τους Έλληνες Διαιτητές, στους Ποδοσφαιριστές, στους Προπονητές, στους Φιλάθλους, στους Αθλητικούς Συντάκτες και σε όλους τους Φορείς του Ποδοσφαίρου Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2018 με Υγεία !

Καλές, Χαρούμενες Γιορτές !

Από το Δ.Σ. / Ο.Δ.Π.Ε.

22/11/17- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 90

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

                  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

            Με κατάπληξη και οργή οι Έλληνες Διαιτητές άκουσαν τον μόνιμο καλεσμένο της Κυριακάτικης Αθλητικής τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ κ. Περικλή Βασιλάκη, να τάσσεται κατά του ιδίου χώρου που υποτίθεται ότι υπηρετεί, κατά την διάρκεια της Αθλητικής Κυριακής. Ο κ. Π. Βασιλάκης  τάχθηκε δημοσίως εναντίον της ύπαρξης και λειτουργίας των Συνδέσμων Διαιτητών και την υπαγωγή τους στις Ενώσεις,  λησμονώντας τόσο την δική του προέλευση και διαδρομή, όσο  την ιστορία και την εξέλιξη   της Ελληνικής Διαιτησίας. 

            Μια τοποθέτηση που περιλήφθηκε σε ακόμη ένα διάγγελμα του κ. Βασιλάκη από το βήμα της κρατικής τηλεόρασης.

Διάγγελμα που «ανάγκασε» τον παρουσιαστή της Αθλητικής Κυριακής να του ευχηθεί «άντε και Υπουργός».

Όμως η Ελληνική Διαιτησία δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης και μέσο προσωπικής προβολής για κανένα.

            Αυτό πρέπει να το κατανοήσει επιτέλους  ο κ. Βασιλάκης, ο οποίος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τη συνεχή παρουσία του στην κρατική τηλεόραση για να προβάλει τις δικές του φιλοδοξίες. Αν η επιδίωξη του κ. Βασιλάκη είναι μια θέση στη Βουλή, του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Παιχνίδια και προσωπικές στρατηγικές στην πλάτη της Ελληνικής Διαιτησίας δεν μπορούν  να γίνονται ανεκτές.

            Υπενθυμίζουμε τόσο σε εκείνον όσο και στους υπεύθυνους της κρατικής τηλεόρασης ότι ο κ. Βασιλάκης έχει διαγραφεί με δική του πρωτοβουλία από το σώμα των Διαιτητών και φυσικά δεν ανήκει σε κανένα Σύνδεσμο.

Καλό θα είναι να διορθωθεί και ο τίτλος «ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΙΤΗΤΉΣ ΦΙΦΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ» που αναφέρεται στις τηλεοπτικές οθόνες, κάθε φορά που εμφανίζεται ο κ. Βασιλάκης στην Αθλητική Κυριακή.

            Ο κ. Βασιλάκης εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του. Αν ήταν καθηγητής διαιτησίας θα ανήκε σήμερα στο χώρο της, θα είχε την ορθή ενημέρωση για τους Κανονισμούς Διαιτησίας και η ανάλυση των επίμαχων φάσεων θα ήταν σαφής και δεν θα δημιουργούσαν μεγαλύτερη σύγχυση στους τηλεθεατές.

Καλούμε την ΕΡΤ να προστατεύσει την Ελληνική Διαιτησία και το Ποδόσφαιρου και να μεριμνήσει για την αντικειμενική παρουσίαση των θεμάτων που την  αφορούν.    

                                          Για το Δ.Σ. / Ο.Δ.Π.Ε.                    

            Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας

        ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΑΝΕΑΣ

                                                             

22/11/17- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 89

Δεν ασχοληθήκαμε μέχρι σήμερα με τις εμφανίσεις του κ. Π. Βασιλάκη στις τηλεοπτικές αθλητικές εκπομπές, ούτε θα ασχοληθούμε στο μέλλον.

            Ανεξαρτήτως αν οι αναλύσεις του στις επίμαχες φάσεις δεν είναι απολύτως σαφείς και διεξοδικές, με αποτέλεσμα να δημιουργούν μεγαλύτερη σύγχυση και οι τηλεθεατές να μένουν με προβληματισμούς από τις αμφιταλαντεύσεις του στην ανάλυση των φάσεων.

Προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στις 19/11/2017  με τις αναλύσεις των φάσεων, αλλά  και με τις θέσεις του που πήρε για την Ελληνική Διαιτησία, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, όταν αορίστως και χωρίς επιχειρηματολογία, απροκάλυπτα υποστήριξε ότι η διαιτησία πρέπει να παραμείνει υπό την ΕΠΟ και επιπρόσθετα να διαλυθούν οι Σύνδεσμοι και να γίνουν ενώσεις. Ξέχασε ότι αυτοί οι Σύνδεσμοι τον εκπαίδευσαν και ότι σήμερα παρουσιάζεται στις αθλητικές εκπομπές οφείλει πολλά και σε αυτούς.

            Αυτή η τοποθέτησή του έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις θέσεις της οργανωμένης διαιτησίας. 

 Συμφώνησε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, όταν παρατήρησε ότι στην τρέχουσα περίοδο, η διαιτησία είναι εξαιρετικά βελτιωμένη, και έχει προβληματισθεί για την οργάνωση και την διοίκηση της.

Επίσης o κ. Υφυπουργός  είπε – ανακοίνωσε, ότι είναι στις προθέσεις του να έλθει σε επικοινωνία με την ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, ΕΠΟ και να θέσει υπόψη τους, τους προβληματισμούς του και να ζητήσει  να αλλάξει το σημερινό σύστημα, της υπαγωγής των Συνδέσμων  στις Ενώσεις και γενικότερα το όλο σύστημα, γιατί στην μέχρι σήμερα πορεία του παρουσίασε πολλά κενά με αποτέλεσμα την απομάκρυνση των φιλάθλων από τα γήπεδα.

            Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι στόχος του είναι η παρουσία φιλάθλων και υποστηρικτών και των δυο ομάδων σε κάθε αγώνα.

            Ευχαριστούμε τον κ. Βασιλειάδη για τις διαπιστώσεις που είναι και δικές μας διαχρονικές προτάσεις  και ευχόμαστε οι προβληματισμοί του να βρουν ανταπόκριση. Η οργανωμένη διαιτησία θα είναι δίπλα του για να βοηθήσει στο μεγάλο αυτό εγχείρημα.

            Τέλος κάνουμε γνωστό ότι ζητούμε το αυτοδιοίκητο της διαιτησίας και όχι την αυτοτέλεια της, γιατί πιστεύουμε στην εποπτεία και τον έλεγχο της πολιτείας και των οργάνων του ποδοσφαίρου.

Για το  Δ.Σ. / Ο.Δ.Π.Ε.

            Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας

        ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΑΝΕΑΣ

                                                             

23/08/17- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 69

Πειραιάς, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Προς τον                                                                         Υφυπουργό Αθλητισμού                                     Πειραιάς, 23 Αυγούστου 2017

κ. Βασιλειάδη Γεώργιο

                    Κύριε Υφυπουργέ,

               Όπως γνωρίζετε η Ο.Δ.Π.Ε. αποτελεί τoν μοναδικό αναγνωρισμένο επίσημο φορέα της οργανωμένης διαιτησίας Ποδοσφαίρου, ως η ΜΟΝΗ ΝΟΜΙΜΗ Ομοσπονδία Διαιτητών για το άθλημα του Ποδοσφαίρου [άρθρο 43 Α του νόμου Ν. 2725/ 99, όπως ισχύει σήμερα]. Η Ομοσπονδία μας αποτελεί το ανώτατο όργανο των διαιτητών (6.000 μέλη πανελλαδικά) και έχει την μορφή σωματείου κατά τις διατάξεις των άρθρων 78 επ. του Α.Κ. Η Ο.Δ.Π.Ε. όπως και οι κατά τόπους Σύνδεσμοι – Μέλη μας απολαμβάνουμε κατ’ άρθρον 43 Α παρ. 3 διοικητικής, οικονομικής και διαχειριστικής αυτοτέλειας και λειτουργούμε σύμφωνα με τα καταστατικά μας και τον ισχύοντα Νόμο. Αντίστοιχες Ομοσπονδίες διαιτητών για τα άλλα ομαδικά και ατομικά αθλήματα υφίστανται και λειτουργούν σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες των οικείων κλάδων άθλησης.                  Μετά την πρόσφατη τροποποίηση του αθλητικού νόμου, του καταστατικού της Ε.Π.Ο. και την θέσπιση του νέου Κανονισμού Διαιτησίας Ποδοσφαίρου εξακολουθεί να υφίσταται μία εμφανής ανακολουθία ανάμεσα στην αθλητική νομοθεσία και τις κανονιστικές ρυθμίσεις σχετικά με τον θεσμικό ρόλο και την λειτουργία της Ομοσπονδίας και των συνδέσμων μας. Τούτο, διότι, ενώ (σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο) οι ομοσπονδίες και οι σύνδεσμοι διαιτητών διατηρούν τον θεσμικό τους ρόλο, την αυτοτέλεια και την ανεξάρτητη λειτουργία τους (κάτι που συμβαίνει σε όλα τα άλλα αθλήματα) η δική μας ομοσπονδία και οι σύνδεσμοι-μέλη της (χωρίς να προβλέπεται κάποια εξαίρεση στο Νόμο), τίθενται τεχνηέντως στο περιθώριο. Πιο απλά η διαιτησία ποδοσφαίρου από ένας ανεξάρτητος θεσμός μεταφέρεται τεχνηέντως στον ολοκληρωτικό διοικητικό, οικονομικό και αθλητικό έλεγχο των παραγόντων και την χειραγώγηση της από αυτούς. Η διαδικασία αυτή (που μεθοδικά δρομολογήθηκε τα τελευταία χρόνια) είναι η βασική αιτία για το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει το ποδόσφαιρο μας και είναι βέβαιο ότι (εάν συνεχιστεί) θα έχει ακόμα πιο ολέθριες συνέπειες στο άμεσο μέλλον. Γνωρίζοντας και σεβόμενοι απόλυτα το φόρτο εργασίας σας, σας παρακαλούμε όπως ορίσετε συνάντηση με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, προκειμένου να συζητήσουμε τα ανωτέρω ζητήματα που αφορούν το μέλλον και την προοπτική της οργανωμένης διαιτησίας ως ένα ανεξάρτητο φορέα του αθλήματος του ποδοσφαίρου.  

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με τιμή,

Για το Δ.Σ. / Ο.Δ.Π.Ε.

  Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΑΝΕΑΣ

                                        

23/08/17- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 68

Πειραιάς, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

          Προς τον

Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

κ. Ευάγγελο ΓΡΑΜΜΕΝΟ

Κύριε Πρόεδρε,

Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας για την εκλογή Σας ως Προέδρου της ΕΠΟ και τις ειλικρινείς ευχές μας για επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλάβατε. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε για την πρόθεση μας να σταθεί η ΟΔΠΕ αρωγός στην πορεία για τη νέα εποχή που έχετε εξαγγείλει και να υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία σας που θα στοχεύει στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας και την ανάπτυξη  του ελληνικού ποδοσφαίρου και προς τούτο θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση και την συνεργασία μας.

Σεβόμενοι απόλυτα τον φόρτο εργασίας Σας, παρακαλούμε όπως ορίσετε συνάντηση με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας και τους εκπροσώπους των Συνδέσμων Διαιτητών Αθήνας και Θεσσαλονίκης (ως των μεγαλύτερων συνδέσμων διαιτητών της χώρας), προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τις απόψεις μας και να συζητήσουμε τα ζητήματα που αφορούν το μέλλον και την προοπτική της οργανωμένης διαιτησίας ως  φορέα του αθλήματος του ποδοσφαίρου.  

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με τιμή,

Για το Δ.Σ. / Ο.Δ.Π.Ε.

        Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας

    ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ                    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΑΝΕΑΣ

                                                         

30/05/17- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 42

Πειραιάς, Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Δ.Π.Ε.

            Στις 30 Μαΐου 2017 έφυγε από τη ζωή ο Βελισάριος Τελίδης, εκλεκτό μέλος της οικογένειας των διαιτητών ποδοσφαίρου. Διετέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Σ.Δ.Π. Καβάλας, μέλος του Δ.Σ./Ο.Δ.Π.Ε και μέλος της ΚΕΔ/Ε.Π.Ο.  Υπήρξε πρωτοπόρος  στους αγώνες για την ανεξαρτησία της διαιτησίας.

            Το Δ.Σ./Ο.Δ.Π.Ε. εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

                                                        

18/04/17- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 23/4/2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 10.15 π.μ. στο Κοιμητήριο του Περιστερίου θα τελεσθεί Επιμνημόσυνoς δέησης σαράντα ημερών του αγαπημένου μας Συναδέλφου, φίλου ΣΠΑΘΑΡΗ ΙΩΑΝΝΗ

Δ.Σ. / Ο.Δ.Π.Ε.

                                                         

18/04/17- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ & ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Δ.Σ. / Ο.Δ.Π.Ε.

23/03/17- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θλίψη προκάλεσε στα μέλη του Δ.Σ. /Ο.Δ.Π.Ε.  και στην οικογένεια των διαιτητών  η είδηση του θανάτου του ΣΠΑΘΑΡΗ ΙΩΑΝΝΗ.

Απεβίωσε στις 21 Μαρτίου 2017 σε ηλικία 74 ετών.

Ήταν μέλους του ΣΔΠ Αθηνών, καθηγητής Διαιτησίας.  Διετέλεσε Ταμίας και Αναπληρωτής Ταμίας στην Ο.Δ.Π.Ε. τα τελευταία χρόνια

 Τα Μέλη του  Δ.Σ./Ο.Δ.Π.Ε. και ο Πρόεδρος Καραμάνης Ηλίας  απευθύνουν  θερμά  συλλυπητήρια στην οικογένεια του.  Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

Η εξόδιος ακολουθία  θα γίνει στις 3.00μ.μ.  στον  ιερό ναό του Αγ. Βασιλείου στο Περιστέρι.

13/10/2016 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 13-10-2016 το Προεδρείο της ΟΔΠΕ επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΠΟ προκειμένου να συναντηθεί με τον υπεύθυνο ορισμού Διαιτητών της Super League κ. Σαραϊδάρη (μετά τη λήξη της θητείας του Δ.Σ. της ΕΠΟ και τον διορισμό Προσωρινής Διοίκησης έχει λήξει ταυτόχρονα και η θητεία των μελών της ΚΕΔ).

Πρόθεση μας ήταν να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας και να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια και συνδρομή, την δύσκολη αυτή περίοδο, ώστε το Ελληνικό ποδόσφαιρο να αρχίσει επιτέλους να λειτουργεί με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς.

Ο τρόπος που αντιμετωπιστήκαμε στην ΕΠΟ, διέρρευσε (όχι από εμάς) στα ΜΜΕ και δεν τιμά τους υπεύθυνους της ΕΠΟ.

Κάποιοι αξιωματούχοι – θυρωροί της ΕΠΟ θέλουν την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να λειτουργεί ως Πραιτόριο, για να επιβεβαιώνουν την παρουσία τους επιτρέποντας κατά το δοκούν την είσοδο μόνο σε όσους κρίνουν ακίνδυνους. 

                                                            

7/10/2016 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ. : 99

Πειραιάς, 7 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη Γραμματεία της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος ανακοινώνονται τα εξής :

            Μετά την αναβολή της προγραμματισθείσας για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 Γενικής Συνέλευσης λόγω μη απαρτίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 στα γραφεία του ΣΔΠ Αθηνών, Διπύλου 7-9, η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Δ.Π.Ε., καθώς και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου. Παρόντες τριάντα έξι (36) Σύνδεσμοι Διαιτητών Ποδοσφαίρου.

            Κατά αλφαβητική σειρά εξελέγησαν :

Α) Για το Διοικητικό Συμβούλιο (τακτικά μέλη) :

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΣΔΠ ΑΘΗΝΩΝ

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

ΣΔΠ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΣΔΠ ΔΡΑΜΑΣ

ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΣΔΠ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΚΑΡΚΟΒΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΔΠ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΔΠ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΚΩΤΣΑΔΑΜ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΣΔΠ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΛΙΟΛΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣΔΠ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΑΤΣΑΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΔΠ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΣΠΑΘΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΔΠ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΠΑΝΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΔΠ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΣΙΜΙΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΔΠ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΧΑΡΙΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΣΔΠ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Β) Για το Διοικητικό Συμβούλιο (αναπληρωματικά μέλη) :

ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΣΔΠ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ

ΣΔΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΡΑΠΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΣΔΠ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΣΙΝΙΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΣΔΠ ΑΘΗΝΩΝ

Γ) Για την Εξελεγκτική Επιτροπή :

ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΔΠ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΜΠΟΥΣΧΑΝΕΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΔΠ ΔΡΑΜΑΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΣΔΠ ΑΘΗΝΩΝ

Δ) Για την Εξελεγκτική Επιτροπή (αναπληρωματικά μέλη) :

ΔΗΜΟΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΔΠ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΣΔΠ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

            Μετά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :

Πρόεδρος :

ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ Ηλίας

(Βοιωτία)

Α’ Αντιπρόεδρος :

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Κων.

(Αθηνών)

Β’ Αντιπρόεδρος :

ΤΣΙΜΙΚΛΗΣ Γεώργιος

(Μεσσηνίας)

Γενικός Γραμματέας:

ΣΠΑΝΕΑΣ Γεώργιος

(Αθηνών)

Αναπλ. Γεν. Γραμματ.:

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ Θεόφιλ.

(Αθηνών)

Ταμίας :

ΧΑΡΙΣΗΣ Ευάγγελος

(Αν. Αττικής)

Αναπληρωτής Ταμίας:

ΚΑΡΚΟΒΙΡΗΣ Γεώργιος

(Αθηνών)

Έφορος Γραφ.& Υλικ.:

ΣΠΑΘΑΡΗΣ Ιωάννης

(Αθηνών)

Δημοσίων Σχέσεων :

ΚΩΤΣΑΔΑΜ Κων.

(Βοιωτίας)

Μέλος :

ΛΙΟΛΙΟΣ Σπυρίδων

(Πειραιά)

Μέλος :

ΠΑΤΣΑΟΥΡΑΣ Νικόλ.

(Κεφ/νίας)

Μέλος :

ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ Ευστάθ.

(Δράμας)

Μέλος :

ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ Γεώργιος

(Βοιωτίας)

Για το Δ.Σ./Ο.Δ.Π.Ε.

                                Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας

                           ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ Ηλ.                        ΣΠΑΝΕΑΣ Γεώρ.

3/09/2016 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΡΩΓΗΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (Κ.Α.ΔΙ.Π.)

ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ (ΣΕΦ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 185 47

ΤΗΛ. 210-3838000 ΦΑΞ 210-3827397 e-mail: info@odpe.gr

                                                                                      

  Αρ. Πρωτ.:81                              

                                                                          Πειραιάς, 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ – ΜΕΛΩΝ Κ.Α.ΔΙ.Π.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του  Κ.Α.ΔΙ.Π.,  κατά τη Συνεδρίασή του Νο 2 / 30.7.2016, σύμφωνα με το Άρθρο 10, Κεφάλαιο Γ’,  παρ. 9α του Καταστατικού του Κ.Α.ΔΙ.Π.

κ α λ ο ύ μ ε

όλους τους Συνδέσμους Διαιτητών Ποδοσφαίρου – Μέλη του Κ.Α.ΔΙ.Π. στη Τακτική Γενική Συνέλευση, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό του, που θα διεξαχθεί στην πόλη της Αθήνας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Σεπτεμβρίου  2016 και ώρα 09.00 στο ΣΔΠ Αθηνών, Διπύλου 7-9   (τηλ. 210-3838000, 6944541120  φαξ. 210-3827397) με

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 

  1. Εκλογή τριμελούς επιτροπής ελέγχου Πληρεξούσιων Αντιπροσώπων
  2. Εκλογή Προεδρείου Γ.Σ.
  3. Απολογισμός προσωρινής ΔιοίκησηςΚΑΔΙΠ
  4. Λήψη αποφάσεων για την λειτουργία του ΚΑΔΙΠ
  5. Οικονομικά Κ.Α.ΔΙ.Π.
  6. Σχέση Κ.Α.ΔΙ.Π. - ΟΔΠΕ
  7. Εκλογή Μελών Εφορευτικής Επιτροπής
  8. Διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη

Α) Για το Δ.Σ/ ΚΑΔΙΠ πέντε (5) Μελών εκ των οποίων οι τρεις (3) μόνιμοι κάτοικοι Αττικής και τα αναπληρωματικά Μέλη όπως προβλέπει το Καταστατικό.

Β) Για την Ε.Ε./ΚΑΔΙΠ τριών (3) τακτικών Μελών εκ των οποίων δυο (2) μόνιμοι κάτοικοι Αττικής και ένας περιφέρειας και τα αναπληρωματικά Μέλη όπως προβλέπεται από το Καταστατικό

Για το Δ.Σ. / Ο.Δ.Π.Ε.

                Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός Γραμματέας

        ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΗΛ.                                               ΣΠΑΝΕΑΣ ΓΕΩΡ.

3/09/2016 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ.: 78                                                                                                   

                                                                     Πειραιάς, 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ – ΜΕΛΩΝ Ο.Δ.Π.Ε.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Δ.Π.Ε.,  κατά τη Συνεδρίασή του Νο 29 / 3.9.2016, σύμφωνα με το Άρθρο 10, Κεφάλαιο Γ’,  παρ. 9α του Καταστατικού της Ομοσπονδίας

κ α λ ο ύ μ ε

όλους τους Συνδέσμους Διαιτητών Ποδοσφαίρου – Μέλη της Ο.Δ.Π.Ε. στη Γενική Συνέλευση, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό της, που θα διεξαχθεί στην πόλη της Αθήνας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Σεπτεμβρίου  2016 και ώρα 09.00 στο ΣΔΠ Αθηνών, Διπύλου 7-9   (τηλ. 210-3838000, 6944541120  φαξ. 210-3827397) με

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

1ο Εκλογή Τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου των Πληρεξουσίων ορισμού των      Αντιπροσώπων των Συνδέσμων – Μελών.

2ο  Εκλογή Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης

3ο  Διοικητικός Απολογισμός απερχομένου Δ.Σ. (Από 13/10/2012 έως 30/9/2016)

4Ο Οικονομικός Απολογισμός απερχομένου Δ.Σ. (Από 13/10/2012 έως 30/9/2016)

5ο Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής (Από 15/11/2011 έως 30/9/2016)

6ο Συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα 3, 4, και 5

7ο Λήψη αποφάσεων επί  οικονομικών θεμάτων  της Ο.Δ.Π.Ε.

8ο Διάφορα θέματα

9ο Εκλογή Μελών της Εφορευτικής Επιτροπής

10ο  Κλήρωση για την ανάδειξη τριών (3) Μελών της Πειθαρχικής Επιτροπής Εφέσεων Διαιτητών και Στελεχών Διαιτητών 

11ο  Διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη:

δέκα τριών (13) τακτικών μελών και πέντε (5) αναπληρωματικών για το Δ.Σ. της Ο.Δ.Π.Ε. και τριών (3) τακτικών και τριών (3) αναπληρωματικών για την Εξελεγκτική Επιτροπή.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η Τακτική Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί την επομένη ημέρα, ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στον ίδιο τόπο και ώρα, με τα ίδια θέματα Ημερήσιας Διάταξης και ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων       Συνδέσμων – Μελών της Ο.Δ.Π.Ε.

Για το Δ.Σ. / Ο.Δ.Π.Ε.

             Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός Γραμματέας

           ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΗΛ.                                  ΣΠΑΝΕΑΣ ΓΕΩΡ.

5/04/2016 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε, την 2/4/2016 στα γραφεία του ΣΔΠ Αθηνών, η προγραμματισμένη συγκέντρωση, των Συνδέσμων Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος, με θέμα τη σύσταση σωματείου με επωνυμία «ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΡΩΓΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ»

Η συγκέντρωση στέφθηκε με επιτυχία. Αποφασίστηκε η σύσταση του Σωματείου, εγκρίθηκε το Καταστατικό και εξελέγη πενταμελής Επιτροπή που θα ενεργήσει για την προώθηση και την ολοκλήρωση της αναγνώρισης του Σωματείου.

 

26/02/2016 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΔΠΕ ΠΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΔΙΠ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΔΠΕ κατά την συνεδρίαση του Νο 26/13.2.2016, εκτιμώντας την οικονομική κατάσταση της ΟΔΠΕ και του ΚΑΔΙΠ και με προτροπή αρκετών Συνδέσμων Διαιτητών αποφάσισε να προχωρήσει στην διαδικασία διαχωρισμού των λογαριασμών ΕΤΕ ΟΔΠΕ & ΚΑΔΙΠ, με την ίδρυση σωματείου ΚΑΔΙΠ ή σε άλλη νόμιμη διαδικασία.

Μέλη, του υπό ίδρυση σωματείου με την επωνυμία

«ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΡΩΓΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ» (ΚΑΔΙΠ),

θα είναι η ΟΔΠΕ και όλοι οι Σύνδεσμοι Διαιτητών Ποδοσφαίρου, Μέλη της ΟΔΠΕ.

        1.  Για την ίδρυση του σωματείου, απαιτούνται τουλάχιστον, το σωματείο ΟΔΠΕ και 19 Σύνδεσμοι μέλη της ΟΔΠΕ, οι οποίοι με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων ή των Γενικών τους Συνελεύσεων (ανάλογα τη προβλέπει το καταστατικό τους), θα αποφασίζουν την συμμετοχή τους στο υπό ίδρυση σωματείο, ορίζοντας παράλληλα εκπρόσωπο του Συνδέσμου (τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κατά προτεραιότητα) που θα συμμετάσχει στην Ιδρυτική Συνέλευση.

        2. Στην Ιδρυτική Συνέλευση του σωματείου, θα αποφασισθεί η ίδρυση του σωματείου με σκοπό την αναγνώριση του σωματείου και την προκήρυξη των πρώτων αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των οργάνων του σωματείου.